A kezdetek kezdete…

Az úgy kezdődött, hogy réges régen, amikor még egyedül tengettem napjaim, rendszeresen ellátogattam a Kóró Virág- és Ajándékboltba.
Aki ismer, tudja, hogy már jó ideje olthatatlan szeretetet érzek a virágok iránt. (Kamaszként ábrándozva azt tervezgettem magamban hogy, ha nagy leszek, vagy virágboltot, vagy könyves boltot, vagy valami tüchtig kis éttermet nyitok, vagy e hármat valahogy ötvözöm, valami öszvér megoldást keresve, mert nem igazán tudtam dönteni a kulináris örömök, a genetikailag belém kódolt virág, illetve nyomtatott sajtó iránti vonzalmaim között. Persze az egészből nem lett semmi.)
Mivel sokat jártam a fent említett üzletbe, ennek folyományaként egyre jobban összebarátkoztam a bolt kedves gazdájával, Gabival, akivel – azóta ugyan rengeteg mindenen mentünk keresztül, gyökeresen megváltozott az életünk, mindketten egy-egy férjjel és két-két gyerekkel gazdagabban éljük színes mindennapjainkat, de szerencsére újra és újra keresztezzük egymás útjait…ilyen alkalom volt, amikor tavaly nyáron Ő készítette el a menyasszonyi csokromat (illetve csokraimat, mert volt egy kis dobó bokréta is), az édesanyáknak adandó köszönő virágokat és a lányaink kezébe szánt kis díszeket, amik persze nem töltötték be e funkciójukat, mert egy két és fél éves nem az a könnyen irányítható fajta, főleg nem, ha rögtön kettő van belőle. 🙂
Mivel ragaszkodtam az én Gabimhoz és az ő keze munkájához, inkább átutaztattam a csokrokat a fél országon…ehhez kellett egy másik fantasztikus barátnőm, de ez már egy újabb történet…

Íme az esküvői szépségek (egy része):

 

Fotó: Láng Péter

S amiért ezt a történetet elmeséltem, azon kívül, hogy örülök, hogy ilyen barátaim vannak, az az, hogy innentől kezdve hetente jelentkezem, illetve jelentkezünk egy-egy újabb virág kompozícióval. Gabi kitalálja, megalkotja, csokorba köti, én pedig tovább álmodom, képpé komponálom, így a végén remélhetőleg mindenki gazdagabb lesz egy élménnyel, én még ráadásul egy-egy virágcsodával is!
Az első gyönyörűség már nálam van, a képek a memóriakártyán várják sorsuk beteljesülését…hamarosan mutatom a sorozatot!
Szép napot kívánok mindenkinek!